Kouvolassa kaupungin valmiusryhmä on päättänyt 3.5. 2021 alkaen purkaa alla olevat urheiluun ja liikuntaan liittyvät rajoitukset koronakoordinaatioryhmän suositusten perusteella. Rajoitusten purkamisessa etusijalla ovat lapset ja nuoret.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin on 16.5.2021 asti Kymenlaaksossa kuusi henkilöä, sen jälkeisestä kokoontumisrajoituksesta ei ole vielä tietoa. Pukuhuonetiloissa / vastaavissa yleisissä tiloissa on 12-vuotta täyttäneille vahva maskisuositus. Sellaisten aikuisten (valmentajat, toimihenkilöt) jotka eivät osallistu urheilusuorituksiin suositellaan käyttävän koko ajan maskia.

2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty, samoin aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisällä ja ulkona pois lukien ammattiurheilu kuten ennenkin. Jos koronatilanne jatkaa laskuaan pyritään aikuisten ryhmäharrastustoimintaa avaamaan lisää kahden viikon kuluttua.