Tuntikuvaukset

AIKUISTEN RYHMÄT

 

Kehonhuolto

Tunneilla tehdään mm. erilaisia liikkuvuusharjoituksia, dynaamisia ja staattisia venytyksiä sekä aktivoidaan kehon tukilihaksia. Tunnin lopuksi lyhyt rentoutushetki. Mukaan tarvitset joustavat liikuntavaatteet ja juomapullon. Tunnilla ei tarvita kenkiä. Suo itsellesi hetki rauhaa ja tule rentoutumaan ja huoltamaan kehoasi lihashuoltotunnille.

 

Kuntonainen

Kuntonainen on helppoa ja monipuolista koko kehoa muokkaavaa lihaskuntoon painottuvaa jumppaa. Ajoittain käytämme erilaisia välineitä esim. keppiä, kuminauhaa tai käsipainoja. Liikkeet ovat helppoja ja teemme paljon toistoja. Tässä jumpassa ei ole hyppyjä tai koordinaatiota vaativia liikkeitä.

 

Pumppi 

Tehokas ja yksinkertainen lihaskestävyystunti. Tunnin aikana treenataan oman kehonpainon lisäksi voimatankojen ja käsipainojen avulla suurimmat lihasryhmät.   

 

Step

Sykettä nostavia askelsarjoja laudalla ja tehokkaita lihaskuntoliikkeitä lautaa, painoja ja kehon vastusta hyödyntäen. Sopii kaiken kuntoisille.

 

Yin Jooga

Rentouttava yinjooga availee kehon kireyksiä paineen ja vetojännityksen avulla. Olemme useita minuutteja samassa asennossa rentouttaen lihakset. Huomio keskittyy sidekudoksiin ja niveliin. Harjoitus huoltaa ja palauttaa kehoa sekä rauhoittaa mieltä ja hermostoa.

 

 

LASTEN JA NUORTEN RYHMÄT

 

Telineet 3-4v. & aikuinen sekä Telineet 5-6v. & aikuinen

Harjoitellaan voimistelun ja telinevoimistelun perusliikkeitä sekä liikuntaryhmässä toimimista. Ohjaajat esittelevät telineradan ja esimerkkiliikkeet tunnin alussa sekä avustavat liikkeissä tunnin aikana. Lapsi kiertää rataa oman aikuisen ohjauksessa ja valvonnassa. Aikuisen vastuulla on myös soveltaa liikkeitä lapsen taitojen mukaan turvallisuus huomioiden.

 

Telineet 7-9v. & 10-12v

Ryhmät on tarkoitettu kaikille ikäryhmään kuuluville pojille ja tytöille, lajitaustasta tai taitotasosta riippumatta. Telinevoimistelu on monipuolinen yksilölaji, joka sopii niin ykköslajiksi kuin oheislajiksi toisen lajin tueksi. Telinevoimistelussa harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä, kuten permanto, hyppy, puomi, rekki ja renkaat. Laji kehittää muun mm. liikkuvuutta, kehonhallintaa, voimaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Kausi aloitetaan telinevoimistelun perusteista (hyödyttää niin lajin ensikertalaista kuin jo aiemmin lajia harrastanutta). Ryhmäläisten taitotason mukaan edetään haastavampien liikkeiden harjoitteluun. Harjoitukset suunnitellaan yksilötasolle siten, että jokaiselle löytyy sopiva ja riittävän haastava taso. Lisätietoa mariataskula.kajo@gmail.com

 

Nyrkkeilykoulu 13-17v

Nyrkkeilykoulussa harjoitellaan kaikki nyrkkeilyn perustekniikat; lyönnit, torjunnat, väistöt, suojaus sekä liikkuminen. Harjoitus koostuu tekniikka-, pari- sekä otteluharjoitteista. Harjoituksen lopuksi tehdään lajinomainen loppujumppa. Harjoituksiin sisältyy myös tasapaino-, koordinaatio- ja rytmiharjoitteita. Harjoitukset kehittävät fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä monipuolisesti.

Harjoituksiin voivat osallistua sekä kamppailua aikaisemmin harjoitelleet että aloittelijat. Mukaan hammassuojat, sisätossut ja juomapullo.