Valkealan Kajon 10-vuotias yleisurheilija Joona Niinikangas on valittu esiurheilijaksi elokuun alussa Lappeenrannassa kisattaviin Kalevan kisoihin. Esiurheilijat ovat paikallisissa seuroissa urheilevia lapsia, jotka pääsevät yrittämään omaa ennätystään Kalevan kisojen finaalissa. Lapsille kokemus on täynnä iloa, jännitystä ja ainutkertaisuutta. Joona on osallistunut ahkerasti Kajon harjoituksiin ja kilpailuihin. Sen myötä menestystä on tullut monessa eri lajissa.

Esiurheilijaksi ovat voineet hakea alle 12-vuotiaat lapset. Valitut esiurheilijat pääsevät yrittämään omaa ennätystään ennen lajin varsinaista finaalia.
Onnistuessaan esiurheilijat saavat palkinnoksi 100 jäätelöä ja 100 euron valmennusstipendin. Hyvästä yrityksestä palkitaan 50 jäätelöllä ja 50 euron valmennusstipendillä. Palkinnot jakaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Kysyimme Joonalta mitkä ovat tämän hetken fiilikset kisojen alla:
Mitä ajattelit ensimmäisenä, kun kuulit että Sinut on valittu esiurheilijaksi Kalevan kisoihin? "Oli tosi iloinen yllätys, että minut valittiin esiurheilijaksi Kalevan kisoihin.
Olin innoissani, ihmeissäni ja minua myös vähän jännitti. En olisi uskonut, että valitsevat minua."

Onko Sinulle syntynyt jo jotain rutiineja, joita teet kilpailupäivinä? "Tarkkoja rutiineja ei ole vielä kehittynyt. Hyvä aamupala, kuten kaurapuuro on tärkeää. Kotona on jo tärkeää verryttely, venyttelyt ja valmistautuminen kisaan."

Mikä on Sinulle mieluisin yleisurheilulaji? "Pituushyppy ja kolmiloikka, sekä kaikki juoksumatkat 60-1000 metristä maastojuoksuun ovat kaikista mieluisimpia."

Onko Sinulla esikuvia? "Suurin esikuva on Visa Hongisto, joka menestyi 100m-400m matkoilla. Myös Etelä-Afrikan Waude van Niekerk on yksi esikuva. Hän juoksee 100-800 metrin matkoja maailman kärkitasolla."

Kuinka monta jäätelöä aiot syödä itse? "Aion antaa jäätelöitä perheelle ja kavereille myös."

Onnittelemme Joonaa kunniasta toimia Lappeenrannan Kalevan kisoissa miesten pituuden esiurheilijana! Toivomme hyviä myötätuulia ja pitkää pituuskaarta!

PS. Miesten pituus kisataan Lappeenrannassa perjantai-iltana.


http://bit.ly/2GqYL9k

joona2